10 forskellige sikkerhedsbrister i dit hjem

0

Rigtig mange forældre tror, at deres barn er sikrest i hjemmet. Men sådan hænger det ikke altid sammen. Derfor har vi skrevet denne blog om, hvad du kan gøre for at gøre hjemmet langt mere sikkert for dit barn. Du vil blive chokeret over alle de farer, der gemmer sig rundt omkring i dit hjem. Indlægget indeholder hele 10 forskellige sikkerhedsbrister i din husholdning, som du hurtigt kan gøre noget ved. Du kan læse mere om dem herunder.

Opvaskemaskiner

Faren ved opvaskemaskiner:

En opvaskemaskine kan give små børn hurtig adgang til skarpe knive og gafler. Selve stativerne i opvaskeren

har også spidse ender, der hurtigt kan gøre skade på dit barn, hvis barnet falder ned over dem.

10 sikkerhedsbrister - opvaskemaskine

Faren ved opvaskemaskiner

Opvaskemiddel kan også irritere dit barns hud og øjne. Det kan endda også brænde indersiden af munden og spiserøret, hvis dit barn sluger noget af det. Det er ekstremt ætsende og farligt.

Sikkerhedsstrategi:

Vær sikker på, at dit barn ikke er i nærheden, når du fylder eller tømmer opvaskeren. Du kan sørge for at vende knive, gafler og andre skarpe genstande med den skarpe side nedad i kurven til bestik.

Undlad at fylde dispenseren med opvaskemiddel, indtil du er klar til at tænde opvaskeren. Det er også en god idé at tørre alt opvaskemiddel op, som du måske har spildt, eller der er tilbage efter opvasken.

Sørg altid for at lukke flasken med opvaskemiddel grundigt og opbevar den i et aflåst skab. Sidst men ikke mindst er det en god idé, at holde opvaskemaskinen lukket og låst, når du ikke bruger den.

Balloner af latex

Faren ved balloner af latex:

Farverige balloner af latex ser sikkert rigtig flot ud til fødselsdagsfester, men siden 1973 er mere end 110 børn blevet kvalt med dødeligt udfald, når de har prøvet at puste balloner op eller har bidt i stykker af balloner.

Latex balloner er nogle af de værste ting at blive kvalt i, da de kan indrette sig efter barnets hals og fuldstændig blokere barnets luftveje.

Sikkerhedsstrategi:

Køb mylar eller folie balloner i stedet for dem af latex.

baby og balloner

Balloner af latex

Det kommer i mange forskellige sjove designs og former. De er desuden heller ikke en kvælningsfare.

Sørg altid for at holde øje med dit barn, når han eller hun leget med balloner af latex. Du må heller aldrig tillade dit barn at bide i en oppustet eller flad ballon, eller proppe stykker af balloner ind i sin mund.

Lad ikke dit barn puste balloner af latex op, før han eller hun er mindst 8 år gammel. Og selv herefter skal du holde øje med, at dit barn ikke kommer til at indhalere en ballon, når barnet tager en dyb indånding.

Når en ballon sprænger, skal du skynde dig at samle stykkerne op og smide dem ud. Som det sidste må du aldrig lade dit barn lege med tyndt latex eller gummihandsker, som er til samme fare som ballonerne.

Komfur

Faren ved komfurer:

Du ved, at dit barn kan blive brændt, hvis barnet rører en varm kogeplade eller en varm gryde. Men vidste du, at selve komfuret også er farligt?

Hvis komfuret ikke er installeret korrekt, kan det falde ned over dit barn, hvis barnet læner sig op af det, eller klatrer på den åbne låge til ovnen. Mange små børn er blevet kritisk skadet, når de har væltet et komfur og fik hældt kogende vand over dem.

Baby og komfur

Faren ved komfurer

Sikkerhedsstrategi:

Sørg for, at dit komfur er installeret korrekt med beslag, der gør, så komfuret ikke kan tippe, ved at sikre de bagerste ben til gulvet.

Siden 1991 har producenterne skulle sørge for disse beslag. Men du kan også kontakte firmaet for delene eller bestille dem hos en isenkræmmer.

Sørg for at holde lågen til døren lukket, så snart du ikke bruger ovnen. Du må heller aldrig tillade dit barn at læse sig op ad eller klatre op ad komfuret eller den åbne låge til ovnen.

Blødt sengetøj

Faren ved blødt sengetøj:

Bløde dyner og puder får helt sikkert en vugge til at se varm og behagelig ud, men det bløde sengetøj kan folde sig omkring dit barns ansigt og kvæle barnet i sidste ende.

baby-og-bloedt-sengetoej

Faren ved blødt sengetøj

Selvom dødsfald af SIDS er faldet drastisk, takket være en populær kampagne i 1991, er der stadig hele 900 spædbørn, der bliver kvalt hvert år i blødt sengetøj.

Sikkerhedsstrategi:

Læg din baby på ryggen på en fast madras dækket med et stramt lagen. Du skal ikke bruge puder, dyner, blødt legetøj og lignende i vuggen.

Hold dit barn varm med et tyndt og let tæppe, der er stramt er mast ned omkring madrassen. Eller nøjes med at give dit barn en tynd form for sovepose på.

Brugt babyudstyr

Faren ved brugt babyudstyr:

Brugt legetøj eller babyudstyr kan være gået i stykker eller mangle nogle dele. Det kan også være, at de ikke lever op til de nuværende sikkerhedsreguleringer. De kommer som regel også uden emballagen, der viser de rette aldersanbefalinger og instruktioner for sikkerhed.

Det kan ske, at du sætter dit barn op i en brugt højstol, der ikke har de korrekte sikkerhedsremme eller stangen mellem benene. Før du ved det, er dit barn begyndt at glide ned og kan risikere at få hovedet til at sidde fast mellem bakken eller bordet og højstolen.

Derfor kan brugte ting hurtigt blive farligt, hvis ikke udstyret passer ordentligt til. Det gælder stort set uanset hvilke brugte ting, du bruger til dit barn. Det kan også være nogle ting, der er gået i stykker. Her kan det også hurtigt gøre skade på dit barn.

brugt-babyudstyr

Faren ved brugt babyudstyr

Sikkerhedsstrategi:

Før du tager brugt legetøj, højstole, gynger eller andre genstande og udstyr i brug, er det en god idé at undersøge dem for eventuelle skader eller manglende dele.

Vær sikker på, at alle snore, stropper og ledninger ikke er længere end 18 cm. Søg på nettet, om tingene er blevet kaldt tilbage til producenten og undersøg også, om det lever op til de nuværende sikkerhedsstandarter.

Lad ikke dit barn lege med årtier gammelt metal eller malet legetøj, som eventuelt kan indeholde en masse giftigt bly eller andre skadelige stoffer, der nemt kan gøre dit barn syg.

Stole til badet

Faren ved stole til badet:

Stole til badet og ringe er med til at hjælpe dit barn med at sidde op i badekarret. Men der kan hurtigt komme en druknerisiko, hvis du lader din baby være alene i mere end et par sekunder.

badestol-til-baby

Faren ved stole til badet

Sugekopperne i bunden kan pludseligt slippe og gøre, så dit barn tipper forover. Det kan også gøre, så dit barn glider ned mellem stolens ben og bliver fanget under vandet.

Mellem 1983 og 2003 druknede 106 babyer på grund af, at de blev efterladt uden opsyn i baderinge eller badestole.

Sikkerhedsstrategi:

Lad ikke baderinge eller stole til badet give dig en falsk følelse af tryghed og sikkerhed. Du skal altid opholde din indenfor armslængde, når din baby er i badekarret. Vær også sikker på, at dit barns pædagoger eller lignende gør det samme.

Bad- og babyolie

Faren ved bad- og babyolie:

Nogle bade- og babyolier indeholder flydende kulbrinte, hvilket kan give farlige lungebetændelseslignende tilstande, uoprettelige skader på lungerne og endda også dødsfald i værste tilfælde. Det sker, hvis dit barn kommer til at indhalere substansen ind i lungerne.

I 2001 døde en 16-måneders gammel baby i Californien 28 dage efter at have drukket fra en flaske med

bade-og-babyolie

Bade- og babyolie

babyolie, der var faldet ned fra en hylde. Dette barns dødsfald og andre lignende tragedier førte til, at der kom børnesikring på alle emballager, der indeholder kulbrinte.

Sikkerhedsstrategi:

Sørg altid for at læse alt på emballagen og opbevar alle bade- og babyolier uden for dit barns rækkevidde. Det er også selvom det er i børnesikret emballage.

Det samme gælder generelt for diverse forskellige husholdnings- og kosmetiske produkter, der indeholder flydende kulbrinte eller mineralske olier. Det kan blandt andet være make-upfjerner, massage olier og neglelak.

Børnesikrede emballager holder ikke altid børnene ude, det gør dem bare svære at åbne.

Familiens hund

Faren ved familiens hund:

Omkring 100.000 børn under 10 år bliver hvert år behandlet på hospitalets skadestue for skader forårsaget af hundebid. Størstedelen af disse angreb sker i hjemmet eller på velkendte steder. Det sker af hunde, der enten hører til familien eller til en ven.

I år 2000 blev et 6 uger gammelt spædbarn dræbt af familiens Pomerian, da hun blev lagt uden opsyn i en seng med hunden. Desuden kan dyremad og dyrenes legetøj med små dele og være en kvælningsrisiko.

Sikkerhedsstrategi:

Lad aldrig dit barn være alene med en hund. Mens Pitt

baby-og-hunde

Faren ved familiens hund

Bulls, Rottweilers og Schæferhunde har størst risiko for at angribe end andre racer, kan enhver hund blive aggressive.

Ved at få din hun steriliseret eller kastreret kan de aggressive tendenser blive reduceret. Lær dit barn at være blid mod hunde. Lær også dit barn aldrig at drille, omringe eller forstyrre en hund der spiser, sover eller tager sig af sine hvalpe.

Indtil dit barn er mindst 3 år, er det en god idé ikke at købe legetøj til dit dyr med øjne, knapper eller andre små dele, der kan trækkes i eller bidt af. Fjern det hårde hundemad, når din hund er færdig med at spise.

Elektriske bilruder

Faren ved elektriske bilruder:

Usikre bilruder er skyld i at hundredvis af børn hvert år mister deres fingre eller knuser deres håndled eller hænder. De er desuden også blevet sat i sammenhæng med mindst 28 dødsfald.

Hvis dit barn tager sit hoved eller hænder ud af vinduet,

baby-og-bilrude

Faren ved elektriske bilruder

og ved et uheld kommer til at læne sig over knappen som styrer ruden, kan vinduet lukke omkring barnet.

Sikkerhedsstrategier:

Hvis dine elektriske bilruder har en sådan knap, der kan styre ruden, er det en god idé at bruge låsefunktionen, som forhindrer dit barn i selv at styre ruden fra bagsædet.

Før du lukker et vindue fra førersædet, er det en god idé at lave et hoved og fingre tjek først. Tjek at vinduerne i den næste bil du køber har knapper, der skal løftes for at lukke vinduet. Tjek også, om den har en funktion, der får vinduet til automatisk at åbne op igen, hvis der er noget i vejen. Sidst men ikke mindst er det en god idé aldrig at lave dit barn være alene i en bil.

Bedstemors taske

Faren ved en bedsteforældres taske:

En bedsteforældres lommebog (eller hvilken som helst anden kosmetikpung, rygsæk eller taske) som nogen bringer ind i dit hjem eller efterlader fremme, mens du er på besøg, er til fare. Den kan indeholde genstande som giftstoffer, hætter til kuglepinde, sikkerhedsnåle, neglesakse og tændstikker.

baby-i-taske

Faren ved bedstemors taske

I 2004 døde en 10 måneder gammel baby efter at have spist en pille, der styrer blodtrykket, som barnet fandt på sin bedstemors bord. Det tager kun et sekund for et lille barn at blive interesseret i noget nyt og spændende, mens de voksne har travlt med at snakke.

Sikkerhedsstrategi:

Når venner og bekendte besøger dig, så sørg for at lægge deres tasker og andet bagage i et skab eller et rum, hvor dit barn ikke kan nå dem. Hvis du besøger en anden persons hus, kan du sørge for slev at lægge din egen taske uden for dit barns rækkevidde og hold hele tiden øje med dit barn. Opsyn er måden, hvorpå du kan sikre dit barns sikkerhed.

Del og hjælp:

Leave A Reply