De farlige batterier

0

Det ligger til babyers natur at være nysgerrige og konstant vil opdage nye ting. Disse ting kan være din smartphone, nøgler, et nyt ur eller andet farligt, der kan indeholde batterier.

Denne guide kan hjælpe dig med at lære, hvordan du kan holde din baby sikker i nærheden af de små batterier og batteridrevne genstande, der kan være meget skadelige, hvis de bliver slugt ved et uheld.

Sikkerhedsråd

 • Sørg for at holde alt småt elektronik og små genstande, der bruger små batterier, uden for de små børns rækkevidde. Dette inkluderer blandt andet fjernbetjeninger, nøgleringe, ure, lommeregnere, kort med lyde og batteridrevne stearinlys.
  børn med batterier

                       Børn med batterier

 • Selvom det bedste du kan gøre er at holde disse ting væk fra dine børn, så kan det være svært at holde dine børn væk. Hvis dine børn er nysgerrige og ofte går på opdagelse i dit hjem, er det en god idé at sikre alle dine batteridrevne genstande og sørge for at holde dem uden for rækkevidde.
 • Hvis du har en mistanke om, at dit barn har slugt et batteri, skal du hurtigst muligt tage en tur på skadestuen. Du må ikke fremprovokere opkast, eller få dit barn til at spise eller drikke noget, indtil barnet er blevet efterset af en læge.
 • Symptomerne kan være svære at se (det kan blandt andet være hoste, savl eller ubehag), derfor må du ikke tage nogen chancer, hvis du har den mindste smule tvivl. Tag på skadestuen med det samme!
 • Ring til skadestuen med det samme for at få yderligere informationer og for at melde jeres ankomst.

FAQ om batterier

 • Når et barn sluger et batteri, vil spyttet danne en elektrisk strøm. Dette kan forårsage en kemisk
  crying toddler

                          Grædende barn

  reaktion, der kan brænde spiserøret på mindre end to timer.

 • Det skræmmende ved dette er, at det ikke altid er til at se i starten, at der er noget galt med barnet. Det har noget at gøre med, at barnet stadig kan trække vejret og opføre sig normalt – det vil kun ligne, at dit barn har en forkølelse eller influenza.
 • Det at reparere skaden efter et slugt batteri er meget smertefuldt og inkluderer ofte mange forskellige operationer. Selv efter batteriet er fjernet, kan barnet opleve bivirkninger på stemmebåndet og luftrøret.

Sørg for at dele denne livredende information med pædagoger, venner og familiemedlemmer – det tager kun 1 minut og kan eventuelt redde et liv!

Del og hjælp:

Leave A Reply