Vinduessikring – Børnesikring af vinduer

3

Vinduessikring til børn er en af de vigtigste opgaver for en nybagt forælder, hvad angår sikkerhed. At få fingrene i klemme i en dør er én ting. Små barnefingre på en varm kogeplade er heller ikke sjovt.

Men hvis du bor i hus med flere etager eller i en lejlighed højere end stueetagen, så er åbne vinduer decideret livsfarlige for de mindste.

Vi forsøger ikke at male et skræmmebillede op for dig nu. Det er bare så hamrende vigtigt at understrege, hvor alvorligt børnesikring af vinduer er, hvis der blot er den mindste risiko for fald.

Vinduessikring til børn og babyer

Undgå slemme faldskader med vinduessikring til børn

Som forælder findes der intet værre, end hvis barnet skulle finde på at åbne vinduet på 2. sal og drøne ned fra otte meters højde.

Men nok om advarslerne. Du forstår selvfølgelig alvoren, så lad os bare springe videre til det væsentlige – nemlig børnesikring af vinduer.

Her i guiden kigger vi nærmere på, hvornår vinduessikring er nødvendigt, samt hvordan du sikrer dine vinduer. Derudover finder du informationer om en af de mest populære vinduessikringer til børn fra danske Babydan, og vi viser dig selvfølgelig også, hvor du kan købe den billigt.

Men lad os starte med at kigge på, hvornår børnesikring til vinduer er nødvendigt:

Hvornår er børnesikring af vinduer nødvendigt?

Du kan sikre dine vinduer uanset din boligtype. Det er klart, at jo højere oppe vinduerne er placeret, desto vigtigere er det, at dit barn ikke kan falde ud.

Dermed ikke sagt, at vinduessikring i stueetagen eller en etplansvilla ikke kan være fornuftigt. Det kan det da bestemt – om ikke andet, så for at forhindre den lille eventyrlystne miniversion af dig i at gå på opdagelse udenfor uden opsyn.

Derudover kan et fald på kun en meter også være farligt, hvis dit barn lander meget uheldigt. Du skal især passe på, hvis underlaget neden for vinduet er hårdt – f.eks. fliser.

Men bor du i en højt placeret lejlighed eller i en toplansvilla, er det et direkte must at sikre dine vinduer, så det kun er dig selv og andre voksne, der kan åbne dem.

Sådan undgår du, at dit barn åbner vinduet for meget

Den allernemmeste måde at børnesikre dine vinduer på er selvfølgelig ved at låse eller skrue dem fuldstændig fast. Sådan, bum, slut – ikke mere vinduesåbning.

Det kan dog hurtigt gå hen og blive en smule upraktisk, når du får lyst til at lufte ud igen. Du skal have skruemaskine og batterier frem, hver gang det oser i køkkenet. Bare lad være.

Men hvad gør du så?

Børnesikring af vinduer med Babydan vinduessikring

Der er langt ned for en lille eventyrer

Heldigvis har markedet inden for børnesikring af hjemmet udviklet sig meget de seneste 10-20 år, og der er kommet flere og flere fornuftige produkter op til overfladen.

I dag kan du finde vindueshasper, som er specielt udviklede til at beskytte børn mod at åbne vinduerne for meget.

Det sikrer, at dit barn aldrig kan falde ud af vinduet, da barnet allerhøjst kan få en lille arm eller en fod ud gennem sprækken – afhængig af model og producent.

Der findes tilmed både vinduessikringer, som passer til indadgående vinduer og udadgående vinduer.

Vi har selvfølgelig sørget for at finde modeller til begge formål frem her – dem får du lige herunder:

Vinduessikring fra Babydan – Udadgående

De fleste danske vinduer åbner udad. Derfor er det vigtigt at kunne børnesikre denne type vinduer, så barnet ikke falder ud og kommer slemt til skade.

En af de mest populære løsninger på det danske marked er denne vinduessikring fra Babydan. Måske kender du allerede Babydan, og ellers kan vi informere dig om, at de er en dansk virksomhed, som i gennem mange årtier har beskæftiget sig med at udvikle de mest sikre og stabile anordninger til børnesikring af hjemmet.

I videoen herunder ser du en introduktion til Babydans vinduessikring:

Deres vinduessikring er ganske billig – især nødvendigheden taget i betragtning, og du monterer den let og hurtigt med en håndfuld skruer.

Prissammenligning:

ButikPris ekskl. fragtViabill?* 
Babytorvet69,95 kr.Ja: 7 kr. pr. månedTil butik »
ØnskeBørn69,95 kr.Nej: Ikke muligtTil butik »

*Viabill er en gebyr- og rentefri afbetalingsform, som flere og flere danske webshops tilbyder.

Den lille og smarte Babydan vinduessikring sikrer, at vinduet højst kan åbnes 10 cm. Hvis du har behov for at åbne vinduet yderligere, kan du naturligvis nemt afsikre haspen, så vinduet virker normalt.

Dit barn kan dog ikke slå sikringen fra, og du kan trygt lade barnet stå eller sidde ved vindueskarmen og kigge ud på den farverige og spændende verden i sikkerhed.

Bonus tip: Husk de rette skruer

Langt de fleste hasper og løsninger til børnesikring af vinduer kommer i pakker med medfølgende skruer. Disse skruer passer også til langt de fleste træ- og vinduestyper.

Du skal dog være opmærksom på, at skruerne måske ikke egner sig, hvis din vinduesramme enten er for tynd, eller hvis materialet er for hårdt.

Det er sjældent, at det bliver nødvendigt med andre skruer. Skulle du dog stå i den situation, finder du lynhurtigt hjælp i dit lokale byggemarked. Tag eventuelt din børnesikring med, så størrelsen også passer dertil.

Del og hjælp:

3 kommentarer

  1. Ulla Døssing on

    Hi, i really do not know what to do. My windows are really difficult to secure in order for my child not to be able to fall out if i open them for fresh air. One can not place a safe-divice on the window going outwards. Hope my english is sufficient to be understod. I can not find any place in Denmark to buy fences to put in front of my windows. Do you have a suggestion as to wantto do to safegard my windows?

    Thank you.
    Best
    Ulla

Leave A Reply