Hvornår må en baby flyve?

0

I den kolde vinterperiode eller i den deprimerende efterårsperiode får rigtig mange mennesker lyst til at rejse væk fra kulden og ned til de varme lande. Det gælder specielt også for de nybagte forældre, der gerne vil have deres baby med på den første rejse. Men her dukker spørgsmålet op; hvornår må en baby flyve?

baby-i-fly

Baby på mors skød

Et fly er ikke et sted for en nyfødt. Mange fly bruger recirkuleret luft. Det kan betyde, at hvis en passager har en forkølelse, bliver bakterierne spredt rundt omkring i flyet via ventilationssystemet.

Det er ikke et problem for voksne, da deres immunforsvar nemt kan bekæmpe bakterierne. Men et spædbarns immunsystem kan ikke kæmpe imod nogle former for vira og bakterier, der flyver rundt omkring i fly og lufthavne.

Så hvornår må en baby flyve? Hvis det gode sommervejr ikke hurtigt nok kan komme til jer, vil det være en god idé at vente til din baby er mindst 2 måneder gammel og helst mellem 4 og 6 måneder, før du tager din baby med på flyet.

Skød eller et ekstra sæde

Når du tager din baby med op blandt de hvide skyer, er det en god idé at købe et sæde ekstra. De fleste flyselskaber tillader, at en baby og små børn kan sidde på forældrenes skød uden at skulle betale ekstra gebyr.

baby-i-autostol

Baby i autostol

Selvom det er tilladt, er det ikke et sikkert sted for babyen at sidde i tilfælde af turbulens, eller hvis flyet er nødsaget til at nødlande. Ifølge Federal Aviation Administration (FAA) bør forældre sikre børn i et passende sæde med en passende sele. De fleste autostole til biler passer også til fly.

Før du flyver, er det en god idé at tjekke autostolen for et mærkat, der viser, at det også er testet i fly og derfor også kan bruges i fly. Hvis det ikke er noget mærkat, kan du tage et kig i autostolens manual eller kontakte fabrikanten.

En autostol bør passe ind i de fleste flysæder, hvis autostolen ikke er bredere end 40 cm. Hvis du er i tvivl, om autostolen passer på flyets sæde, kan du ringe til flyselskabet og spørge.

Hvis du ligefrem føler det kvalmende med tanken om at bruge en masse penge på en flybillet til en baby, kan du spørge flyselskabet om rabat. Mange flyselskaber tilbyder rabatter på op til 50 % for børn under 2 års alderen.

Del og hjælp:

Leave A Reply